Conceptul de naștere naturală începe să fie asociat din ce în ce mai mult cu ideea de naștere vaginală fără niciun fel de intervenție medicală.

Nașterea naturală se pare ca începe să capete mult mai multă valoare, iar femeile acordă importanță acestui eveniment din viața lor și vor să schimbe paradigma nașterii.

Studiile axate pe psihologia nașterii, a emoțiilor și transformării femeii prin naștere, încep să fie la fel de abundente cu studiile axate pe dovezi din medicina obstetrică.

„Paradigma nașterii se schimbă!" spun psihologii.

Acordă importanță deosebită trăirilor femeii care naște, se axează pe normalitatea procesului ca tot unitar trup și suflet și consideră că trupul este creat să funcționeze perfect dacă există armonie în toate aspectele enumerate mai jos:

  • 1. Echilibrul emoțional al femeii
  • 2. Susținerea familiei
  • 3. Asigurarea unui mediu intim unde femeia se poate desfășura liber și are libertatea de a alege, nefiind restricționată de spațiul oferit sau de regulile unui sistem de sănătate axat pe diagnostic.
  • 4. Confortul emoțional asigurat de familie, loc și cadrele medicale.
  • 5. Permiterea efectuării travaliului în același loc unde femeia poate naște.

Travaliul în apă permite gravidei să se relaxeze, să simtă durerile la o intensitate mai mică, dar să ofere și pauze dacă există un travaiu mai lung.

Nașterea în apă, permiterea schimbării poziției din timpul travaliului și al nașterii sunt considerate metode de ușurare a travaliului și expulziei propriu-zise, reducând atât numărul epiziotomiilor, cât și cel al rupturilor perineale.

Liberatatea de mișcare și de alegere a unei poziții confortabile, de preferat verticale, în timpul travaliului a dus la crearea pachetelor de naștere prietenoasă pentru mamă și copil, nașterea în apă.

De ce nașterea în bazine?

Din ce în ce mai multe femei aleg să nască acasă, deoarece consideră că mediul spitalului restricționează libertatea emoțională a cuplului.

În prezent, nașterea acasă nu este reglementată. De aceea am venit în preîntâmpinarea nevoilor asigurând tranziția: Nașterea ca acasă – Siguranța medicală.

În maternitatea noastră se naste în apă de cinci ani și ne mândrim cu frumoase experiențe de naștere, de neuitat, ne spun părinții.

Cuplurile își doresc intimitate: semîntuneric, să nu se simtă privite, vor să simtă că dețin controlul și în acest caz lucrurile se întâmplă într-un ritm firesc așa cum natura l-a programat.

Există studii care spun că mutarea din camera în care s-a desfășurat travaliul în camera unde se va naște poate să aducă blocaje, respectiv va crește rata intervențiilor medicale din timpul travaliului, ba chiar se poate crea nevoia operației cezariene.

Așadar, pentru gravidele care vor să trăiască această experiență unică din viața lor, Spitalul Privat Isis a creat saloane speciale care asigură confortul mediului de acasă.

Saloanele sunt prevăzute cu surse de oxigen, sursă de aspirație permițând intervenția medicală imediată, în siguranță, dacă aceasta se impune.

Studiile atestă faptul că nașterea într-un mediu liniștit, cu o gravidă pregătită (cursuri de pregătire naștere) însoțită de partenerul ei, în prezența unei moașe, a unei însoțitoare la naștere (doula) minimalizează intervențiile din timpul travaliului iar bebelușii nu au nevoie de intervenții speciale ale echipei de neonatologie dacă sunt așezați imediat pe pieptul mamei, dacă se întârzie pensarea cordonului ombilical.

De asemenea, prin acordarea acestei facilități ne dorim să vă confirmăm faptul că echipa medicală de obstetrică, cât și cea de neonatologie, vă asigură dreptul de a alege informat al cuplului discutând în detaliu planul vostru de naștere în limitele în care se poate asigura intervenția medicală de urgență.

Cum poți opta pentru nașterea în apă „ca acasă"?

1. Asigură-te că îți dorești o astfel de experiență pregătind nasterea în principal din punct de vedere emoțional.
2. Întocmește un plan de naștere cu unul dintre medicii care sunt implicați în proiectul „Nașterea prietenoasă ca acasă".
3. Participă la cursurile de pregătire pentru naștere.
4. Vizitează maternitatea spitalului nostru: familiarizează-te cu locul nașterii și fă cunoștință cu echipa medicală - ei vor fi familia alături de care vei avea o naștere „ca acasă".
5. Discută cu medicul neonatolog despre dorințele tale, crează o legătură cu el, va fi lânga tine la naștere.

Noi toți vom fi lângă tine. Îndrăznește să îți dorești o naștere naturală! Ai încredere și visul tău se va transforma în realitate!