Servicii

Serviciile noastre

Prima secţie privată de pediatrie din Dobrogea este concepută ca o unitate medicală care să ofere servicii integrate: consultații medicale de pediatrie în regim de urgenţă (24 ore/7 zile), neurologie pediatrică, chirurgie pediatrica, ecografie, spitalizare de zi şi continuă, compartiment de terapie intensivă la cele mai înalte standarde, investigații performante de imagistică şi analize de laborator.
Ne angajăm să oferim servicii de calitate și tratăm cu seriozitate fiecare mini-pacient. Decorul cabinetelor medicale îi introduce chiar și pe părinți într-o lume de basm iar dacă este necesară internarea, îi asigurăm pe părinți că nici un ștrumf nu va simți că se află într-un spital.
Vezi galeria foto...

Mentiuni speciale

În continuare împreună
Pentru ca tu să fii sigură în orice moment că sănătatea copilului tău evoluează în condiţii optime, specialiştii Isis Hospital au pregătit pentru tine un pachet special de urmărire care cuprinde servicii medicale complexe, complementare. Acesta poate fi achiziţionat în regim de abonament anual sau în cadrul campaniei Ziua de Sănătate.

Program medici

Neonatologie
Dr. Magdalena Oprea Luni 14:00 - 16:00
Marti 14:00 - 17:00
Joi 12:00 - 15:00
Sambata 14:00 - 17:00
Dr. Petre Cristina Marti 12:30 - 14:00
Joi 12:30 - 14:00
Chirurgie Pediatrică
Dr. Florin Daniel Enache Joi 15:00 - 18:00
Pediatrie
Dr. Doga Ana Cornelia Luni - Vineri 08:00 - 15:00
Dr. Lazar Viorica Consultați recepția spitalului pentru a afla programul medicului
Dr. Dumitru Emanuela Consultați recepția spitalului pentru a afla programul medicului
Dr. Stamate Sorina Consultați recepția spitalului pentru a afla programul medicului
Dr. Florin Mangu Luni /  Joi 15:00 - 16:00
Dr. Seila Sali Marti 09:00 - 11:00
Vineri 09:00 - 11:00
Dr. Aftenie Cristian Miercuri 18:30 - 20:00
Dr. Ionescu Magdalena Consultați recepția spitalului pentru a afla programul medicului
Dr. Arion Elena Consultați recepția spitalului pentru a afla programul medicului
Dr. Popa Georgiana Consultați recepția spitalului pentru a afla programul medicului
Dr. Rizea Gherghina Consultați recepția spitalului pentru a afla programul medicului
Dr. Adina Ungureanu Marti 11:00 - 14:00

Programari

Sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal de catre Isis Med (conform art.3 si art.8 din Legea nr.677/2001 actualizata). Mai multe detalii

Servicii si tarife

Denumire Privat Coplata Moneda
Ortopedie Pediatrică
Confecționare orteze gipsate - corecție* 150 Lei
Consultație* 100 Lei
Control* 50 Lei
Pansament* 50 Lei
Suprimare fire* 60 Lei
Pediatrie
Aerosoli* 50 Lei
Aspiratie* 50 Lei
Aviz epidemiologic - fisa colectivitate* 100 Lei
Clisma* 50 Lei
Consultatie Neurologie Pediatrica* 100 Lei
Consultatie Pediatrie* 150 - Lei
Ecocardiografie* 150 Lei
Ecografie generala (abdomen + pelvis)* 150 Lei
Ecografie musculo-scheletala* 150 Lei
Ecografie osteoarticulara* 150 Lei
Ecografie parti moi (scrotala)* 150 Lei
Ecografie regiune cervicala* 150 Lei
Ecografie rinichi* 150 Lei
Ecografie sold nou-nascut si sugar* 150 Lei
Ecografie tiroida* 150 Lei
Ecografie transfontanelara* 150 Lei
Ecografie vase (artere)* 150 Lei
Ecografie vase (vene)* 150 Lei
Fototerapie 300 Lei
Impachetari* 50 Lei
Injectie intramusculara (se adauga costul medicatiei)* 20 Lei
Injectie intravenoasa (se adauga costul medicatiei)* 20 Lei
Montare branula* 20 - Lei
Perfuzie (se adauga costul medicatiei)* 100 Lei
Spitalizare - rezerva dubla in regim single/ zi** 525 - Lei
Spitalizare de zi pediatrie (copil+ insotitor) / pat/ zi** 350 - Lei
Spitalizare terapie intensiva cu ventilatie (copil+ insotitor) / zi - exclus costul medicatiei 1000 Lei
Spitalizare terapie intensiva fara ventilatie (copil+ insotitor) / zi - exclus costul medicatiei 500 Lei
Vaccin (manopera)* 50 Lei

* Vino acum la recepţia Isis Hospital pentru a-ţi lua cardul Benefisis şi pentru a beneficia de reduceri la aceste servicii.

** Pentru a afla oferta completă de servicii te rugăm să accesezi pagina de Tarife sau să te adresezi recepției Isis Hospital.

Articole

Dezvoltarea normala a limbajului si tulburarile sale

Comunicarea începe încă de la naştere, deşi sunt unii autori care au emis ipoteza comunicării ”in utero” între mamă şi copil. Anumite studii arată faptul că fătul, în viaţa intrauterină, aude sunetele produse de glasul mamei şi are diverse reacţii la diferiţi stimuli sonori. Există autori care consideră că încă din primele ore de la naştere, nou-născutul este capabil să distingă vocea mamei.


Ulterior, la 2-3 luni, gângureşte, începe să comunice cu mama lui, ”se înviorează când îi aude glasul”, apoi vocalizează din ce în ce mai mult ajungând ca la aproximativ 6 luni să asocieze două sunete (da, ba, ga, ta, la, etc), iar mai târziu, la 7-8 luni, să asocieze frecvent silabe - etapă numită “lalalizare”, reuşind chiar performanţa unui ”ta-ta”, ”ma-ma” (care, oricât ne-am dori noi ca părinţi, nu sunt, încă, cuvinte cu sens pentru bebe!).

La 1 an, copiii pot avea 2-4 cuvinte cu sens pe care le folosesc cu rolul de “cuvânt –propoziţie” - valoarea cuvântului este de a întregi propoziţii pe care ar fi dorit să o exprime, dar nu poate încă. ”Papa” este echivalentul pentru ”Mamă, vreau să mănânc”.

În continuare vocabularul se îmbogăţeşte rapid:
• la 2 ani - poate şti 200 de cuvinte, face propoziţii de 2-3 cuvinte, execută comenzi simple care nu au fost explicate şi prin gesturi;
• la 3 ani - cunoaşte 900 de cuvinte, creează propoziţii simple cu subiect şi predicat (“eu vreau apă”), foloseşte pluralul şi trecutul în vorbire, vorbirea lui este înţeleasă de ceilalţi membrii ai familiei, execută o comandă cu două etape;
• la 4 ani - cunoaşte aproximativ 1.500 de cuvinte, povesteşte evenimente petrecute recent, foloseşte conjuncţiile, vorbirea lui este înţeleasă şi de persoane străine.

Este importantă cunoaşterea acestor etape pentru a putea stabili când este vorba despre o întârziere în dezvoltare (definită ca un ritm mai lent de dobândire a achiziţiilor, dar pe fondul unui ritm normal de dezvoltare) sau când începe deja să se instaleze tulburarea de limbaj.

Dezvoltarea normală a limbajului poate fi influenţată de o serie de factori: genetici, fizici (suferinţa intrauterină, greutate mica la naştere, otite recurente in primii 2 ani de viaţă), calitatea stimulării, sexul (fetele se exprimă mai uşor şi mai repede de obicei), familiile numeroase, gemelaritatea, nivelul socio-cultural al familiei etc.

Tulburarea limbajului expresiv (TLE)
• forma de dezvoltare - reprezintă un motiv frecvent de prezentare la consultaţie - copilul prezintă o dificultate de exprimare verbală in absenţa unei afectări neurologice iar comunicarea non-verbală şi limbajul receptiv sunt normale. Se manifestă prinvocabular limitat (uneori chiar la cateva cuvinte), propoziţii scurte şi incomplete, exprimare gramaticală improprie, discurs slab organizat. Părinţii spun „ştie tot, inţelege tot, dar nu poate să vorbească la fel de mult” şi, intr-adevăr, această intarziere este de cele mai multe ori izolată, copiii avand un nivel intelectual de obicei normal;
• forma dobandită - survine la orice varstă, ca rezultat al unei condiţii neurologice (intoxicaţi, infecţii, traumatisme, crize epileptice).
Abordarea terapeutică a acestei tulburări este complexă şi are in prim plan tratamentul logopedic.

Tulburarea limbajului receptiv (TLR)
Majoritatea autorilor consideră că afectarea izolată numai a limbajului receptiv este extrem de rară şi inclină către tulburarea mixtă de limbaj receptiv şi expresiv - copiii au vocabular sărac, fac propoziţii simple şi au o importantă reducere a capacităţii de inţelegere a limbajului vorbit de către cei din jur, deşi inţeleg limbajul non-verbal, nu inţeleg sensul cuvintelor. Aceşti copii nu au afectată inteligenţa şi nici comunicarea non-verbală.

Tulburarea specifică a vorbirii articulate (tulburarea fonologică / dislalie / tulburare de pronunţie)
Copiii cu tulburare fonologică au dificultăţi in producerea corectă a sunetelor conform varstei lor (omit anumite sunete- „metou” in loc de „metrou”, substituie unele sunete cu altele -”metlou”, inversează silabele / sunetele etc). Se consideră că problemele in articularea cuvintelor şi emiterea sunetelor se datorează imaturităţii şi nu unei tulburări neurologice sau senzoriale. Acest diagnostic se consideră numai dacă copilul a depășit varsta de 6 ani sau continuă să prezinte frecvente şi numeroase greşeli de pronunţie a cuvintelor. Tratamentul, ca şi .n celelalte tulburări de limbaj, se bazează pe intervenţia logopedică.

Vizualizari: 4269 | Voturi: 0

Comentariul tau

Harta site